Як прати дитячий одяг?

Організм немовляти дуже вразливий до бактерій та мікроорганізмів, тому його речі необхідно утримувати в чистоті. Існують певні правила прання, якими повинні керуватися мами, щоб убезпечити малюка.

Як часто прати дитячий одяг?

Прати речі малюка потрібно відразу ж, як тільки вони забрудняться. Якщо дитина обмочилася або забруднилася молоком, потрібно переодягнути її, відправивши брудні сорочечки та повзунки у прання. Незабруднену білизну теж не варто довго носити. Бажано кожен день надягати малюкові чисте.

Якщо ви не знаєте, як прати дитячий одяг в пологовий будинок і після народження дитини, то наступні поради допоможуть вам.

Правила прання

  • Брудні пелюшки, сорочечки, бодіки періть відразу, не чекаючи, поки бруд засохне та в'їстися у тканину.
  • Речі немовляти періть окремо від дорослих, не змішуйте їх, щоб не відбувалося обміну мікробами.
  • Ні в якому разі не користуйтеся звичайним порошком. Придбайте спеціальний дитячий порошок, який містить мінімум шкідливої хімії.
  • Білизну малюка до трьох місяців краще обробляти господарським або звичайним дитячим милом і тільки після досягнення тримісячного віку переходити на спеціальний порошок. Справа в тому, що шкіра новонародженого дуже ніжна, тому навіть безпечний порошок може викликати подразнення.
  • Прати можна у пральній машині або вручну. Якщо ви віддаєте перевагу ручному способу, придбайте окремий тазик. Машинний спосіб хороший тим, що речі стираються при більш високій температурі, тому вбивається більше бактерій.
  • Для виведення плям не використовуйте відбілювачі та засоби для виведення плям. У них міститься хлор, який може викликати алергію. Не додавайте зайву хімію, щоб відіпрати складні плями, нехай краще вони залишаться на тканині. Шкоди дитині вони не заподіють.
  • Якщо білизна сильно забруднена, перед тим як відправити її до машинки, змийте забруднення холодною водою.
  • Полощіть речі дуже ретельно, кожен раз змінюючи воду, щоб виполоскати залишки миючого засобу. При використанні пральної машинки обов'язково виставляйте додатковий режим полоскання.
  • Після сушіння пропрасуйте виріб гарячою праскою з двох сторін, щоб убити мікроби. Прасувати пелюшки потрібно при високій температурі, оскільки вони контактують безпосередньо зі шкірою немовляти.
  • Виперіть усі нові наряди, перш ніж надіти їх на дитину.
  • Вироби з делікатних тканин, які бояться гарячої води, можна піддавати обробці парою, використовуючи парогенератор. Щоб не зіпсувати річ, звертайте увагу на бирку. Там міститься інформація по догляду за даним типом тканини.

Одяг немовляти необхідно утримувати в чистоті, але не варто добиватися повної стерильності. Для нормальної роботи імунної системи дитині необхідно стикатися з невеликою кількістю мікробів. Її здоров'ю вони не зашкодять, зате допоможуть виробити імунітет.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід
Bitcoin transaction accelerator